About Dean

 

Rođeni Umažanin, sa samo 14 godina napustio je rodni grad u želji za školovanjem u Klasičnoj gimnaziji u Pazinu, kasnije smjestivši se u Zagrebu gdje je diplomirao Menadžment. Iako je završio Menadžment, marketing i turizam, ubrzo je otkrio želju za radom na televiziji i novinarstvom, koja ga je naposljetku dovela do glume i manekenstva. “Nikada se nisam namjeravao baviti manekenstvom, dok me jednog dana prijateljica nije odvela u modnu agenciju gdje su bili oduševljeni mnome. Prvo što su me pitali bilo je: Gdje si bio do sada? Možeš očekivati puno, jako puno posla od sada nadalje”.

Tako je i bilo. Nekoliko dana kasnije dobio je prvo snimanje, a potom i prvu reviju. Ostalo je povijest…

Od tada, Dean se pojavio u gotovo svakom časopisu u zemlji te nosio desetke i desetke revija. Snimivši brojne editorijale, jumbo plakate, modne kampanje kao i TV reklame, mediji su ga nazvali “Najtraženijim hrvatskim manekenom”. “Jedno vrijeme je bilo zaista smiješno; nisam mogao proći gradom,a  da ne vidim svoj plakat, da upalim TV, a da na njemu nije tv reklama koju sam snimio, da kupim novine, a da tamo nije editorijal koji sam snimio. Zaista je bilo čudno vidjeti se svugdje, mada je modeling meni posao kao i svaki drugi. Sretan sam što radim ono što volim. Na kraju krajeva to jest i najvažnije”.

U pauzi od manekenstva Dean se bavio i novinarstvom i voditeljstvom, također ne zapostavljajući svoju prvu ljubav – glumu. Glumom se bavio gotovo devet godina igrajući razne predstave ali također i u manjim ulogama u tv serijama.

6 godina kasnije i stotine, i stotine slika kasnije, stigla je i ponuda da radi za jednu od prestižnih modnih agencija u Milanu. “U Hrvatskoj sam napravio apsolutno sve što se dalo napraviti u manekenstvu. Bilo je vrijeme za neka nova iskustva, za neke nove pobjede. Za napuštanje komforne zone”.

Samo nekoliko dana nakon što je preselio u Milano, stigao je i prvi značajan posao. Nedugo nakon nanizali su se poslovi i putovanja diljem Italije, Francuske, Grčke, Poljske, Austrije, Slovenija i ostalih europskih zemalja za neke od velikih svjetskih imena u svijetu mode.

Danas, Dean i dalje putuje i radi u inozemstvu. Kada nije zauzet sa snimanjima i modnim revijama, piše popularnu kolumnu na svojoj službenoj web stranici koja je svojevrsni nastavak kolumne koju je, svaki tjedan, dvije godine pisao za jedan od najčitanijih portala, Index Rouge.

“To sam ja i tu dijelim svoja iskustva i mišljenja o muško-ženskim odnosima, ljubavi, manekenstvu i brojnim drugim životnim temama. Ovdje nastaju priče na koje sam jako ponosan. Životne priče s kojima se mnogi poistovjećuju, a zbog čega mi je neopisivo drago. Pisanje je nešto što me opušta, a moja kolumna nešto što sam oduvijek želio.”

Krajem 2015. godine izdaje dugoočekivanu knjigu “Njegova strana priče Tebi” koja i prije samog izlaska ruši rekord najprodavanije knjige u pretprodaji, Grey. Nekoliko tjedana kasnije, knjiga dobiva status bestsellera, a mjesecima nakon, knjiga i dalje čvrsto stoji na prvoj poziciji najprodavanijih knjiga i dalje oduševljavajući čitatelje diljem Hrvatske ali i regije. Ponajviše žene, budući da se Dean u svojim tekstovima najviše obraćao njima.  Knjiga “Njegova strana priče Tebi”potiče na neka nova razmišljanja, budi neke nove nade i uvodi u svijet još uvijek postojećih džentlmena vraćajući neke zaboravljene vrijednosti u prvi plan. Deanovim riječima: “Zaljubi se u dušu. Tijelo svatko može imati.”

Drugo izdanje knjige, objavljeno 2017. godine, ruši prethodno postavljen rekord u pretprodaji, s prodanih više od 700 primjeraka u samo 24 sata. Potražnja za knjigom je tolika da se, i prije no što je knjiga stigla na police, već ide u novi tisak. 2018. godine objavljeno je da je knjiga prodana u više od 10 000 primjeraka.

Za Deanov portfolio posjetite MODELING.

en_USEnglish